Welcome, Guest. Please login or register.

Author Topic: Rechinul Alb(AnimalesiPlante)  (Read 1551 times)

Mircea.

• Administrator
  • Gold Member
  • Awards: 12
    • Italk-Forum
    • Email
Rechinul Alb(AnimalesiPlante)
« on: February 13, 2009, 01:36:21 AM »
Marele Rechin Alb(AnimalesiPlante)

Spatiul preferat de vanatoare al Marelui Rechin Alb(Carcharodon carcharias) este Golful False, situat in estul Africii.In acest loc, el a atacat de 11 ori, de mai multe ori decat in alte ape ale lumii.

« Last Edit: January 09, 2010, 04:46:18 AM by aviatorul »
Pentru a vedea topicuri noi, sectiuni de download, sa vedeti fisiere atasate, imagini...trebuie sa aveti cont pe forum.
"Valoarea omului se măsoară după greutăţile biruite de el." Voltaire

aviatorul

• Moderator
  • Has No Life
  • Awards: 11
Re: Rechinul Alb(AnimalesiPlante)
« Reply #1 on: January 09, 2010, 04:45:41 AM »
Rechinul alb, Carchrodon carcharias , cunoscut drept Marele Alb este probabil cel mai faimos din specia rechinilor. Apartine unei familii de rechini cunoscuti drept inotatori rapizi numiti rechini mackerel si este cel mai mare carnivor de pe pamant , din zilele noastre , in afara de cei care se hranesc cu plancton , cum ar fi balena . Cel mai mare rechin prins vreodata avea 6.4 metri si cantarea 3312 kg . Stramosii lui erau de trei ori mai mari si aveau dinti de 16 cm.

In afara de petele albe si de marimea lor rechinii albi pot fi identificati dupa forma dintilor lor , asta daca cineva are curajul de a se apropia atat de mult . Dintii de pe falca inferioara sunt folositi pentru a apuca si tine prada . Dintii in forma triunghiulara de pe falca superioara sunt folositi pentru a sfasia . In spatele acestui sir de dinti se afla multe alte siruri . Atunci cand un dinte din fata este pierdut el este imediat inlocuit de un dinte din sirurile celelalte.

Se cunoaste foarte putin despre modul de reproducere al rechinului alb . Recent a fost examinata o femela insarcinata . Sezonul reproducerii este necunoscut ; se pare a fi perioada primavara-vara . Se credea ca o femela face cam doi pui dar s-a descoperit ca numarul acestora este cuprins intre 9 si 11 . Nasterea nu a fost nuciodata vazuta sau studiata . Rechinii albi sunt ovovipari , ceea ce inseamna ca ei poarta oua in interiorul corpului lor pana cand puii sunt nascuti . Acestia sunt nascuti vii , perfect formati si pregatiti de a vana . Puii rechinului alb pot avea 1.4 metri si sunt dotati cu o dantura completa.

Mai multe aici...
Pentru a vedea topicuri noi, sectiuni de download, sa vedeti fisiere atasate, imagini...trebuie sa aveti cont pe forum.
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci."

iTalk-Forum

Re: Rechinul Alb(AnimalesiPlante)
« Reply #1 on: January 09, 2010, 04:45:41 AM »